مطالعات جدید شرکت ملی نفت از کشف ذخایر عظیم نا متعارف نفت "شیل نفت" *در استان لرستان حکایت دارد و پیش بینی می شود به زودی لرستان هم به جمع استانهای نفتخیز کشور یپیوندد.
به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت دو سال از خروج شرکت استات اویل هیدروی نروژ از بلوک اکتشاف و توسعه خرم آباد، شرکت ملی نفت ایران گزارشی درباره آخرین وضعیت کشف ذخایر جدید نفت در این بلوک اکتشافی اعلام کرد.
هرمز قلاوند مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت در گفتگو با مهر با بیان اینکه هم اکنون مطالعات زمین شناسی و لرزه نگاری در بلوک اکتشافی خرم اباد به پایان رسیده است، گفت: ذخایر نفتی جدیدی در این بلوک اکتشافی کشف شده است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه با وجود کشف ذخایر نفت اما این اکتشافات برای توسعه دارای توجیه اقتصادی بالایی نیست، تصریح کرد: فعالیت شرکت استات اویل هیدروی نروژ هم در این بلوک خاتمه یافته است و فعلا برنامه ای برای حفاری چاه اکتشافی در این بلوک نداریم.
وی با یادآوری اینکه با وجود کشف ذخایر غیر تجاری نفت در بلوک خرم آباد، اخیرا ذخایر شیل نفت هم در این استان مرکز کشور کشف شده است، بیان کرد: با تکمیل مطالعات می توان درباره جزئیات و حجم دقیق این ذخایر نفت نامتعارف اظهار نظر کرد.
به گزارش مهر، در برنامه چهارم توسعه مطالعات زمین شناسی و عملیات لرزه نگاری حدود 600 کیلومتر بلوک اکتشافی خرم آباد توسط شرکت استات اویل هیدرو نروژ به پایان رسید که پردازش اطلاعات و نتایج حاصل از تفسیر اولیه عملیات لرزه نگاری حاکی از وجود ذخایر قابل توجه نفت خام و گاز طبیعی است.
قرارداد بلوک اکتشاف و توسعه خرم آباد بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت نروژی استات اویل هیدرو به ارزش تقریبی 50 میلیون دلار (قابل افزایش تا 104 میلیون دلار) شهریور ماه سال 1385 امضا شد.
براساس این قرارداد انجام مطالعات زمین شناسی، 600 کیلومتر لرزه نگاری دو بعدی و حفر سه حلقه چاه اکتشافی و در صورت نیاز به عملیات تکمیلی، 300 ، 400 کیلومتر مربع لرزه نگاری سه بعدی و حفر 2 حلقه چاه اکتشافی توصیفی از جمله تعهدات شرکت استات اویل هیدرو نروژ در این طرح است.
بلوک خرم آباد به وسعت تقریبی 7 هزار و 425 کیلومتر مربع در غرب ایران و در محدوده استان لرستان قرار گرفته است.
در همین حال اخیرا رستم قاسمی وزیر نفت از کشف یک میدان جدید نفتی خبر داده و اعلام کرده است: به زودی جزئیات این اکتشاف جدید نفتی اعلام خواهد شد.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*) شیلهای نفتی گروه متنوعی از سنگها هستند که دارای مواد آلی بوده و بیشتر در حلالهای آلی غیرقابل حل میباشند، ولیکن میتوان بوسیله حرارت دادن (تقطیر) آنها را استخراج کرد. مواد آلی عمدتا کروژن است، ولیکن ممکن است بیتومن نیز داشته باشند. مقدار نفتی که میتوان استخراج کرد از حدود 4% تا بیش از 50% وزن سنگ در تغییر است، یعنی بین 10 و 150 گالن نفت در هر تن سنگ یا 50 تا 700 لیتر در هر هزار کیلوگرم است.