ساعتهای هوشمند شباهت بسیاری به ساعتهای کامپیوتری قدیمی دارند، اما تفاوت آنها با این ساعتها ، در امکانات و قابلیتهایی است که در اختیار کاربر قرار میدهند. ساعتهای هوشمند علاوه بر نمایش زمان و پیامهای کوتاه، تماسهای دریافتی تلفن همراه ، قابلیت نمایش و یادآوری برنامه زمانبندی روزمره را نیز دارد. همچنین برخی مدلها پا را فراتر گذاشته و میتوانند موقعیت مکانی شما را نیز ثبت و برایتان موزیک پخش کنند یا حتی تعداد گامها و ضربان قلب شما را شمارش کرده و برای تناسب اندام و سنجش سلامت شما مفید واقع شوند.
سالهاست ساعتهای کامپیوتری با امکانات جانبی تولید میشوند. برای مثال کاسیو C-80 مجهز به ماشین حساب را میتوان نمونهای اولیه از ساعتهای هوشمند در سال 1980 بهشمار آورد. همچنین سیکو TV Watch در سال 1982 و ساعت لمسی GD 910 با قیمت 600 پوند در سال 2009 در رده ساعتهای هوشمند قرار میگیرد، اما امروزه با توجه بیشتر سازندگان به این گجت پوشیدنی و رشد روزانه فناوری، این ساعتها قیمت بسیار کمتری دارند و امکانات بیشتری را نیز ارائه میکنند.
ساعت هوشمند چه شکلی است؟
ساعتهای هوشمند، رایانههای کوچکی هستند که پردازنده دارند و از حافظه رم و حافظه جانبی برای ذخیرهسازی اطلاعات برخوردارند. در بیشتر موارد این ساعتها با صفحهنمایش 5/1 تا 3 اینچ ساخته میشوند و ضمن برخورداری از صفحهنمایش لمسی، از آیکونهایی برای نمایش محتوا و حرکت میان گزینههای مختلف پشتیبانی میکنند. این ساعتها با سیستمهایعامل نرمافزاری مخصوص کار میکنند. " اندروید ویر "سیستمعامل گوگل برای گجتهای پوشیدنی است و اپل واچ نیز سیستمعامل مخصوص خود را دارد.
ساعتهای هوشمند در رنگها و طرحهای مختلف مطابق با سلایق متفاوت طراحی شدهاند. جنس بدنه و بند پلاستیکی و فلزی، رنگبندی متنوع، صفحهنمایش رنگی و سیاه و سفید و حتی پشتیبانی از واچفیسها برای تغییر شکل ساعت از ویژگیهای ظاهری این ساعتها بهشمار میرود.
دوربین و حسگرهای مختلف از جمله شتابسنج، شمارشگر ضربان قلب و... نیز جزو تجهیزاتی است که باتوجه به مدل هر ساعت ممکن است در آن وجود داشته باشند.
ساعت هوشمند چطور کار میکند؟
روش کار در این ساعتها تقریبا ساده است. ساعت با استفاده از فناوری بیسیم به تلفن همراه هوشمند شما متصل میشود. در بیشتر موارد نیز این ارتباط بیسیم با استفاده از آخرین نسخه بلوتوث که کمترین میزان مصرف انرژی را دارد، صورت میگیرد. اطلاعات از تلفن همراه شما به ساعت منتقل شده و پس از پردازش با سیستمعامل و نرمافزارهای تعبیه شده ، روی صفحه نمایش ساعت نمایش داده میشوند.
تماسهای دریافتی، پیامهای کوتاه، ایمیلها، هشدارهای شبکههای اجتماعی و حتی ویبره مرتبط با قرارهای ملاقات یا تغییرات آبوهوایی از جمله مواردی است که با ساعتهای هوشمند مدیریت میشود.
برخی مدلها نیز از دستیار صوتی پشتیبانی میکنند و میتوانید با فرمانهای صوتی، دستورهای لازم برای برقراری تماس، ارسال پیام یا زمانبندی برای ملاقاتهای روزانه خود را به ساعت هوشمندتان ارسال کنید.
در کنار امکاناتی که سیستمعامل این ساعتها در اختیار شما قرار میدهد، نرمافزارهای جانبی متنوعی نیز وجود دارد که امکانات به مراتب بیشتری را برای شما فراهم میکند. فروشگاه نرم افزاری گوگل، فروشگاه اپاستور اپل و فروشگاههای اختصاصی سامسونگ و پیبل، برخی از مراکز عرضه محصولات نرمافزاری برای این ساعتهاست.
ساعت هوشمند را چه شرکتهایی میسازند؟
امروزه بسیاری از غولهای سازنده تجهیزات الکترونیکی قصد تولید و عرضه ساعتهای هوشمند را دارند. در این میان سامسونگ و سونی مدلهای متعددی از ساعتهای هوشمند خود را روانه بازار کردهاند. موتورولا ساعت موتو 360 مبتنی بر اندروید ویر را تولید کرده و الجی و هواوی در حال طراحی ساعتهای هوشمند خود هستند. یکی از معروفترین و محبوبترین ساعتهای هوشمند نیز پیبل (Pebble) است. اپل واچ نیز ساعت هوشمند اپل است که با امکانات و البته قیمت خود، در رده ساعتهای هوشمند لوکس جای میگیرد.
بخریم یا نخریم؟
اولین سوال مطرح شده در این زمینه عبارت است از "من یک تلفن همراه هوشمند دارم که بسیاری از امکانات ساعت هوشمند را نیز در خود جای داده است. پس آیا به یک ساعت هوشمند هم نیاز دارم؟"
همانگونه که می دانید ساعتهای هوشمند از قیمت پایه سیصد وپنجاه هزار تومان آغاز شده و مدلهای استاندارد آنها تا بیش از یک میلیون و پانصد هزار تومان نیز عرضه میشوند. (مدلهای لوکس و خاص با قیمتهای بسیار بالاتر و به تعداد محدود عرضه میشوند) این قیمتها شاید برای بسیاری از کاربران گران باشد و شاید در مقایسه با برخی برندهای ساعت موجود در بازار، گزینه مناسبی بهشمار آید، در هر حال باید توجه داشته باشید که ساعت هوشمند جایگزین تلفن همراه هوشمند نیست و فقط یک ابزار جانبی لوکس برای تلفنهای هوشمند بهشمار میرود.
همچنین مهمترین مزیتی که یک ساعت هوشمند در اختیار شما قرار میدهد این است که برای اطلاع از بسیاری از هشدارها، پیامها یا حتی مکالمات تلفنی مجبور به خارج کردن تلفن همراه از جیب خود نیستید.
اگر بخواهیم دلایلی برای داشتن یک ساعت هوشمند مطرح کنیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اطلاعرسانی سریع
کنترل علایم فیزیولوژی بدن
ردیاب جیپیاس
تغییر شکل و بهروزرسانی ظاهر ساعت
از دیگر مواردی که کاربران را به خریدن ساعتهای هوشمند ترغیب میکند، پاسخگویی تماسهای دریافتی یا ایجاد تماس صوتی است. اما می دانید که هندزفریهای بلوتوث نیز به بهترین نحو این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهند و از قیمت به مراتب کمتری نیز برخوردارند ، پس چه دلیلی دارد وقتی با یک هندزفری کارتان انجام میشود این قدر به مزیت مکالمه با ساعت هوشمند فکر کنید؟
درست میگین
ساعت هوشمند خیلی کاربردی و خوبه به نظرم
یکی از دوستای من از سایت کرپی یکی ازین ساعتا گرفته و خیلی هم راضیه :)
سلام من ساعت amazfit bip رو میخوام بخرم بنظرتون چیزی بهتر تو این رنج که تو سایت هاموجود هم باشه وجود نداره؟؟؟ممنون می شوم نظرتون رو به ایمیل aadabifard@gmail.com بفرستید