مجلسی که وزیر استیضاحی را پستی جدید میدهد، آنهم با رایی مقتدرانه، به کدام درد مردم فکر میکند؟ آیا باید در برابر نمایندهای که با مصاحبه علیه وزرای پیشنهادی، کارش را پیش میبرد و بعد به سود آنان نطق میکند، سکوت کرد؟
شب گذشته مجلس به هر چهار وزیر پیشنهادی از جمله محمد شریعتمداری که همین چند روز پیش به عنوان وزیر صنعت در آستانه استیضاح قرار داشت رای اعتماد داد.
شریعتمداری در حالی تنها 63 رای مخالف برای وزارت کار داشت که تا چند روز پیش 50 نفر استیضاح او در مقام وزیر صنعت را امضا کرده بودند.
شریعتمداری در حالی که قرار بود در جلسه کمیسیون صنایع برای بررسی استیضاحش شرکت کند، از این کار سر باز زد و مطابق پیش بینی از وزارت صنعت کنار رفت تا این بار برای وزارت کار مهیا شود؛ وزارتخانهای که نوع فعالیت آن با سوابق شریعتمداری همخوانی ندارد. اما در میان تعجب، برای این وزارتخانه غیرتخصصی خود، رای اعتماد گرفت. در این بین، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نایب رییس فراکسیون مستقلین مجلس در حالی به عنوان موافق محمد شریعتمداری، در مجلس سخنرانی کرد که پیشتر از معرفی او انتقاد کرده و گفته بود مردم می گویند مگر قحط الرجال است که یک وزیر را از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر ببریم.
فراکسیونی که برای تشکیل آن در مجلس بارها و بارها از مردم کمک گرفته شد، در جهت افزایش امید مردم در مجلس تا کنون چه کرده است؟ آیا اینکه وزیر در آستانه استیضاح ناگهان برای یک وزارتخانه دیگر رای اعتماد می گیرد؛ آن هم در یک وزارتخانه غیرتخصصی، خود جای سوال و بررسی ندارد؟
آیا رای اعتماد به یک وزیر پیشنهادی به هر قیمت ممکن با این توجیه که باید با با دولت به هر قیمتی همراهی کنیم، قابل قبول است؟
شریعتمداری یکی از وزرایی است که عملکرد او در حوزه صنعت بارها مورد انتقاد نمایندگان مجلس قرار گرفته بود. ماجرای ثبت سفارش خودروهای وارداتی که یک فساد کم سابقه را به وجود آورد و قوه قضاییه نیز برای بررسی اتهامات وارد عمل شد، بارها و بارها وزیر را تا مرز استیضاح و برکناری پیش برد.
به جز آن، شریعتمداری در جریان اعلام اسامی دریافت کنندگان ارزهای دولتی با چند بار مقاومت درباره خواست مردم و حتی دستور رییس جمهور، صدای بسیاری از نمایندگان را درآورد. این موارد باعث شد تا شریعتمداری در لیست سیاه مجلس قرار بگیرد و تحت فشار افکار عمومی استیضاح او را نیز پیگیری کند. آن گونه که از جو مجلس بر می آید در صورت با طرح استیضاح شریعتمداری، برکناری او قطعی به نظر می رسد؛ در چنین شرایطی، او ناگهان با رای همین مجلس وزیر کار شد. آیا این، همراهی با دولت است یا تخریب امید مردم؟
بد نیست نمایندگانی که شفافیت یکی از شعارهای اصلی آنها بوده و هست، دقیقا مشخص کنند که کدام یک از آنها به وزیر پیشنهادی کار رای مثبت داده و کدام یک رای منفی تا دست کم از این رهگذر، مردم نمایندگان منتخب خود را بهتر بشناسند.